На плакатите им пишеше  Бутай МОЧА и МОЧА bg поzор. Неколкократно

...
На плакатите им пишеше  Бутай МОЧА и МОЧА bg поzор.
Неколкократно
Коментари Харесай

Протест пред областната управа настоя за демонтаж на Паметника на съветската армия

На плакатите им пишеше  " Бутай МОЧА " и " МОЧА bg поzор ".

Неколкократно по време на демонстрацията уредниците призоваваха регионалната шефка Вяра Тодева да слезе при тях. Георги Георгиев от " Боец " пък беше позволен от служителите на реда да внесе настояванията на жителите - проект за демонтажа на паметника, малко по малко.

Той изясни, че първата стъпка е слагане на строителна ограда към целия обект за сигурност за жителите, както и за обезпечаване на естествена работна среда за служащите по демонтажа. Срокът за това е 23 август. Втора стъпка е ремонт на главната плоча на паметника със период 25 август, а идната стъпка - ремонт на всички приземни детайли на обекта. Следващата стъпка, по думите на Георгиев, е регионалният шеф да издаде заповед за установяване на площадка за краткотрайно пренасяне, с цел да не се бави осъществяването. Последната стъпка е ремонт на скулптурната комбинация на върха със период до 9 септември. След днешното събитие внесохме и чакаме реализацията на тези стъпки, сподели Георгиев. Гражданите, които не желаят паметника в центъра на София, укориха регионалния шеф в операция и неистини, че се търсел безвреден метод за жителите при демонтажа. Разкритикуваха и районния кмет Трайчо Трайков, че бавел документите на паметника.



Георгиев е безапелационен, че отговорността в този момент е на регионалния шеф, откакто има решение на Министерския съвет. Ще стартират протестни акции и пред партийните централи, съобщи Георгиев, като акцентира, че настоящето ръководство декларира себе си като евроатлантическо, само че балансира сред някакви други ползи. Това евроатлантическо ръководство се държи като балансьор на враждебна за България балансьорска позиция, акцентираха стачкуващите.

" При предходната ни акция тук ние се качихме тогава и направихме среща с нея. За страдание, нищо от поетите задължения и отговорности не се случи ", сподели Георгиев пред медиите. По думите му по тази причина са били принудени да продължат с техния цивилен напън и са оповестили през днешния ден първата ефикасна обсада, въпреки и краткотрайна, на входа на Областната администрация, и още веднъж са поканили Тодева да слезе при тях.

Протестът беше предаван в действително време и през страницата на " Боец ". Демонстрантите скандираха " Демонтаж " и се заканиха, че в случай че не бъдат чути и изпълнени настояванията им, блокадата пред регионалната администрация ще стане ежедневна. Ще стартират протестни акции и пред партийните централи, съобщи Георгиев, като акцентира, че настоящето ръководство декларира себе си като евроатлантическо, само че балансира сред някакви други ползи.

Скрийншот: Фейсбук

Протестиращите дадоха обещание, че в случай че " МОЧА остане, цивилен мир тук няма да има. " Дъвчат като дъвка тази тематика преди избори, минават изборите, процесът към този момент е необратим ", укори ръководещите Георги Георгиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР